Forspace Solutions
Forspace Solutions

Vijest

Forspace Solutions d.o.o. i Bizbook.ba – saradnja sa ciljem unapređenja poslovanja i jačanja BH kompanija

U vremenu globalizirane, ultrakonkurentne ekonomije, gdje je najopasniji stav ne tražiti pouzdanog partnera i saradnika, u Bosni i Hercegovini postoje primjeri “asimetričnih” partnerstava, posebno u tehnološkom sektoru, za koje se pokazalo da su jednako korisni za „male“ kao i za „velike“ kompanije. U mnogim takvim slučajevima partneri su uspjeli stvoriti odnose zasnovane na komplementarnosti, što je na kraju jednako važno kao i sličnost u načinu njihovog ophođenja prema klijentima.

Jedan takav primjer je zaključena saradnja između kompanija Establish d.o.o., ekskluzivnog predstavnika za Forspace Solutions d.o.o., i Bizbook d.o.o. čiji su timovi prepoznali zajedničke vrijednosti i pozitivne rezultate koji se mogu steći kooperativnim radom.

Establish d.o.o. već treću godinu u nizu pripada grupi top poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini koji su dobitnici statusa izvrsnosti i pozdanosti razreda A, AA i AAA kao simbola ocjene bonitetne izvrsnosti. Nosilac potvrde bonitetne pouzdanosti je privredni subjekt čije poslovanje i imovinsko stanje prema stručnim kriterijima oslikavaju njegovu iznadprosječnu uspješnost i finansijsku pouzdanost na području BiH i samim tim Establish d.o.o. je smješten u elitnu grupu finansijski najpouzdanijih privrednih subjekata.

U 2020. godini Establish d.o.o je prvi u BiH u djelatnosti po ostvarenom prihodu u 2020. godini u segmentu računovodstva, knjigovodstva i revizijske djelatnosti kao i poreznog savjetovanja.

“Kompanija Establish d.o.o. za ekonomski, finansijski i pravni konsalting usmjerena je na pružanje finansijsko-računovodstvenih usluga, kao i širok spektar IT usluga i rješenja, te bogat izbor proizvoda koji zadovoljavaju savremene poslovne procese. Radimo zajedno sa našim klijentima kao partnerima i fokusiramo se na timski rad, nudeći cjelovitu podršku, od savjeta do rješenja. Krajnji cilj je da klijentu ponudimo više od usluge. Naše opredjeljenje je pronalazak i implementacija rješenja za naše klijente, rješenja koja stvaraju potrebnu vrijednost za klijenta i obuhvataju njihov poslovni razvoj. Forspace ERP softver je već dugi niz godina korišten i razvijan u različitim industrijama“ ističe Esada Karović, generalna direktorica ove kompanije.

Erna Šošević, osnivačica i direktorica Bizbook d.o.o. i Esada Karović, generalna direktorica Establish d.o.o.

Bizbook d.o.o. je kao BH startup 2017 plasirao Bizbook.ba digitalni B2B alat za promociju proizvoda i usluga, unapređenje prodaje i brzu razmjenu informacija između kompanija. Bizbook je proglašen za najbolji tech BH startup 2018 godine, te su osvojili regionalno priznanje za ekonomsku digitalnu transformaciju Runner UP 2019 godine u Podgorici, dok je u razvoj ove kompanije unvestirala Vlada Švicarske kroz Market Makers Projekat. Ova platforma omogućava mikro, malim i srednjim kompanijama kreiranje online prisutnosti u sigurnom i kontroliranom B2B okruženju na način da kreiraju profil svoje kompanije, objavljuju ponude, potražnje i proizvode i/ili usluge i da direktno komuniciraju sa svim članovima mreže. Bizbook.ba trenutno okuplja preko 1000 solventnih BH kompanija iz raznih industrija roba i usluga.

“Misija naše kompanije je da kreiramo efektivnu online zajednicu svih BH kompanija i ponudimo im mogućnost međusobne saradnje, ali i nove alate pomoću kojih će njihovo svakodnevno poslovanje biti jednostavnije. Saradnja sa Establish d.o.o. je veliki korak ka postizanju tog cilja. Njihova prednost je to što već dugi niz godina su uspješno centralno upravljali procesima različitih industrija preslikavanjem realnih procesa u digitalne i prilagođavali iste specifičnostima različitih kompanija i da je samim tim kompanija koja veoma dobro poznaje naše tržišne prilike, zbog čega je Forspace računovodstveni softver idealan proizvod za naše privrednike koji ćemo rado ponuditi kao dio naše ponude. – izjavila je Erna Šošević, osnivačica i direktorica kompanije Bizbook d.o.o. Sarajevo

Forspace softver je prilagođen kako za veliku kompaniju sa visokim zahtjevima P&L, finansijskog i računovodstvenog izvještavanja na Bosanskom i Engleskom jeziku, tako i za male subjekte koji žele efikasno i moderno poslovanje, sa izrazito malim procentom pogrešaka ili rizika od hakerskih upada ili brisanja podataka. Softver nije težak za upotrebu: ukoliko se podaci ispravno unesu putem skenera ili ručno, za računovodstvo će automatski biti olakšana dalja obrada putem uhodanih šema kontiranja i automatskog knjiženja.

“Menadžer u svakom momentu ima dostupne sve podatke: finansijske, računovodstvene, parametre realizacije proizvodnje, obrt lagera, stanja kupaca, dobavljača, banaka i sl. Uočena prednost Forspace softvera od strane njegovih korisnika je također u lakšem dobivanju podataka i izvještaja u realnom vremenu za bilo koju instituciju koja traži određeni izvještaj i podatke o poslovanju” – naglašava gđa. Karović.

“Bizbook.ba i Forspace imaju usklađen cilj, a to je prvenstveno jačanje bosanskohercegovačkih kompanija omogućavajući nove tehnologije koje olakšavaju svakodnevno poslovanje, zbog čega čvrsto vjerujemo da ćemo ostvariti sjajne rezutlate. – zaključila je Šošević.

Obje kompanije najavljuju snažnu kampanju kojom će korisnicima Bizbook.ba platforme biti ponuđene pogodnosti korištenja Forspace softvera, te su u najavi zajednički događaji na kojima će se poslovna zajednica moći “iz prve ruke” informisati o benefitima ovog računovodstvenog softvera, ali i prednostima Bizbook platforme.

U poslovnoj strukturi, kompanije stvaraju partnerstva kako bi podigle svijest među svojim klijentima, iskorištavajući potencijal jedni drugih do maksimuma. To je ono što saradnja ove dvije kompanije čini koordinacijom dva proizvoda: jedinstvo u različitosti.