Forspace Solutions
Forspace Solutions

Vijest

Kako ERP može pomoći malom biznisu da raste?

Sistem za planiranje resursa preduzeća, takozvani ERP, upravlja svim segmentima poslovanja, uključujući proizvodnju, nabavku, prodaju, distribuciju, računovodstvo, ljudske resurse, sistem za upravljanje dokumentima i sve ostale poslovne procese koji se dešavaju unutar jedne kompanije.

Međutim, uobičajeno pogrešno vjerovanje o ovakvim sistemima jeste da su oni namijenjeni samo velikim kompanijama sa kompleksnim poslovnim procesima.

ERP sistemi namijenjeni su kompanijama svih veličina, bilo da se radi o malim, srednjim ili velikim, koje žele integrisati svoje poslovne procese i podatke na jedno mjesto. Nijedna kompanija ne može biti suviše mala za stavljanje poslovanja pod potpunu kontrolu i korištenje pametnih poslovnih rješenja kako bi pojednostavila svoje poslovne procese. Mala preduzeća koriste ERP softver za poboljšanje komunikacije između odjela i optimizaciju poslovnih procesa uz potpunu transparentnost svih operacija.

ERP sistemi malim preduzećima omogućavaju:

  • Dijeljenje informacija

Integrisanjem poslovnih procesa u jednu platformu bit će jednostavnije dijeljenje podataka i informacija između odjela.

  • Povećanje efikasnosti

Povećanje efikasnosti bez zapošljavanja novog osoblja ili proširenja operacija automatizacijom procesa i eliminacijom suvišnog posla. Realna slika malih kompanija jeste da jedan zaposlenih uvijek radi više poslova. Svi se upuštaju gdje god i kad god se za to ukaže potreba. ERP sistemi usmjereni prema malim kompanijama automatiziraju ključne poslovne funkcije i olakšavaju rad vaših zaposlenika kako bi se mogli fokusirati na važnije poslovne zadatke.

  • Poslovna inteligencija

Korištenjem ERP sistema uvijek ćete imati lahko dostupne i tačne podatke. Ovakvi sistemi omogućavaju vam napredno izvještavanje i praćenje napretka, produktivnosti i učinaka. Time ćete uvijek imati potpun uvid u vaše poslovanje za bolje donošenje odluka. Bez sveobuhvatnog sistema koji prikuplja podatke, izvještava o vašim procesima i sistemima i sagledava širu sliku, kako možete tačno znati gdje se nalazite?

  • Potpuna transparentnost i kontrola poslovanja

Da biste vodili profitabilan posao, morate imati potpunu kontrolu nad vašim poslovnim resursima tj. onim što vaše poslovanje ima u smislu gotovine, sirovina, gotovih proizvoda, roba, osoblja, proizvodnih kapaciteta. Vaši poslovni resursi su ono što koristite za održavanje vašeg poslovanja i nad njima trebate imati potpunu kontrolu u svakom momentu. Jedna od najvećih prednosti ERP sistema je njegova sposobnost da pruži potpunu vidljivost vašeg cjelokupnog procesa, dajući vam uvid u to kako vaš proces funkcioniše. Sa ERP-om, ono što je nekada zahtijevalo sate pažljivog prikupljanja podataka i kreiranja izveštaja može se obaviti automatski, pružajući vam sveobuhvatan pregled vašeg poslovanja, omogućavajući vam da mjerite kritične metrike performansi kroz kontrolne table u realnom vremenu. Ove informacije možete koristiti da uvijek znate gdje se nalazite, da optimizirate proizvodne rasporede i da maksimizirate kapacitet i povećate svoju efikasnost.

Sve informacije o vašem poslu nalaze se na jednom mjestu, dostupne su u realnom vremenu što omogućava brže donošenje odluka, manje pogrešnih komunikacija i bolju koordinaciju. Efikasnije upravljanje procesima sa ERP sistemom može direktno poboljšati produktivnost kompanije i povećati dodatnu vrijednost za klijente.

Od trenutka kada potencijalni posao dođe na vaša ulazna vrata, do same isporuke proizvoda, robe ili usluge, malim proizvođačima je potreban sistem koji im pomaže da brzo, efikasno i efektivno prenesu poslove kroz svoju radnju. Forspace ERP je upravo jedan takav alat: potpuno integrisani sistem koji će vam pomoći da upravljate svakim aspektom vašeg poslovanja.

Zakažite besplatnu prezentaciju Forspace ERP softvera putem linka: https://forspace.ba/contact/. Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 033/774-873 ili e-maila [email protected].