Forspace Solutions
Forspace Solutions

Vijest

Kompanija Establish d.o.o., ekskluzivni zastupnik Forspace ERP sistema, nastavlja poslovati u skladu sa svjetskim standardima

Kompanija Establish d.o.o. je za opseg Dizajn, razvoj, implementacija, testiranje i održavanje IT sistema certifikovana Standardom za sistem upravljanja informacijskom sigurnošću ISO/IEC 27001:2013, koji su kreirali najbolji svjetski stručnjaci na polju informacijske sigurnosti i propisuje metodologiju za primjenu upravljanja informacijskom sigurnošću u organizaciji, te Standardom za sistem upravljanja kvalitetom ISO/IEC 9001:2015 koji predstavlja skup politika, procesa, dokumentovanih procedura i zapisa koji propisuju način kako će kompanija kreirati i isporučivati proizvod ili uslugu prema svojim klijentima.

Kao kompanija usmjerena na pružanje širokog spektra usluga i proizvoda koji prate savremene poslovne procese, te omogućavaju njihovu automatizaciju i digitalizaciju, konstantno radimo na kreiranju dodatne vrijednosti za naše klijente što će doprinijeti njihovom poslovnom razvoju. Kada je riječ o digitalizaciji poslovanja, kao i cloud infrastrukturi koja postaje imperativ za uspješne biznise, zaštita podataka predstavlja najznačajnije pitanje u ovom procesu, te smo u ovoj godini naše poslovanje krunisali novim certifikatom ISO/IEC 27701:2019.

ISO/IEC 27701:2019 je međunarodni standard koji definiše okvir za upravljanje i zaštitu ličnih podataka, izrađen 2019. godine od strane Međunarodne organizacije za standardizaciju (International Organization for Standardization – ISO) i Međunarodne komisije za elektrotehniku (International Electrotechnical Commission – IEC), s ciljem poboljšanja postojećeg Sistema upravljanja sigurnošću informacija (Information Security Management System) sa dodatnim zahtjevima kako bi se uspostavio, implementirao, održavao i kontinuirano poboljšavao Sistem upravljanja privatnošću informacija (Privacy Information Management System).

Ovaj prestižni certifikat predstavlja značajnu potvrdu o usvajanju svjetskih standarda s ciljem postizanja izvrsnosti i kvaliteta i pokazatelj je da Establish d.o.o. posluje u skladu sa zahtjevima Standarda za upravljanje privatnošću informacija za opseg: Dizajn, razvoj, implementacija, testiranje i održavanje IT sistema. Standardizacija procesa prikupljanja i obrade privatnih informacija osigurala je usklađivanje sa Opštom odredbom o zaštiti podataka (GDPR- General Data Protection Regulation).

Koje su ključne prednosti ISO/IEC 27701:2019?

  • Zaštita reputacije i pružanje sigurnosti klijentima da se njihovim podacima upravlja odgovorno;
  • Podizanje povjerenja partnera, klijenata i zaposlenika u sposobnost organizacije da upravlja ličnim podacima;
  • Podrška razvoju i poboljšanju Sistema upravljanja informacijskom sigurnošću u području privatnosti;
  • Održavanje integriteta informacija;
  • Usklađenost sa Opštom odredbom o zaštiti podataka (GDPR);

Povjerenje je stub svakog partnerskog odnosa i nastojat ćemo da i dalje kontinuirano usavršavamo naše poslovanje i klijentima i partnerima pružimo kvalitetne i pouzdane proizvode i usluge, te uz konstantno ulaganje u inovacije u cilju unapređenja poslovnih procesa, zajedno stvaramo nove vrijednosti.