Forspace Solutions
Forspace Solutions

Vijest

Prednosti digitalne transformacije

Ubrzanje digitalnog svijeta zahtijeva prilagođavanje organizacija, zbog čega većina kompanija u svijetu radi na digitalnoj transformaciji. 85 % donosioca odluka u kompanijama smatra da će bez prilagođavanja digitalnom tržištu doživjeti značajne zastoje u rastu i profitu. Zato je vrijeme da uvidite važnost digitalne transformacije za vašu kompaniju, kao i kako ona može uticati na vaše poslovanje.

Koncept digitalne transformacije podrazumijeva korištenje digitalnih tehnologija na strateški način koji pojednostavljuje i ubrzava vaše poslovanje, od vašeg poslovnog modela do vaših internih procesa. Digitalizacijom vaše kompanije, vaš cilj je da steknete prednosti digitalne transformacije, što može uključivati povećanje vašeg prihoda, poboljšanje korisničkog iskustva i sticanje konkurentske prednosti.

U nastavku donosimo ključne prednosti koje sa sobom nosi digitalna transformacija.

Poboljšana efikasnost

Jedna od najvećih prednosti implementacije ERP sistema u vaše poslovanje je dramatično poboljšanje efikasnosti. Način na koji vaši zaposlenici komuniciraju od odjela do odjela, kontinuirani protok podataka u cijeloj organizaciji, neometani prijelaz iz faze u fazu tokom životnog vijeka korisnika – sve ove prednosti doprinose efikasnijem poslovnom procesu koji može uštediti vrijeme, novac i sredstva.

Uštede troškova

Uz pravi ERP softver, postoji mnogo mogućnosti za uštedu troškova, posebno u operativnim procesima. Na primjer, proizvodna kompanija ima bolji uvid u potrebne količine i vremenske rokove sirovina. Naručivanjem sirovina na strateški način zasnovan na podacima, uštede postaju neizbježne.

Rast dobiti

Minimiziranjem troškova, lakše je povećati dobit. Maksimiziranje mogućnosti kroz prepoznavanje nedostataka u trenutnim poslovnim procesima ključno je za napredak kompanije. Poboljšanjem transparentnosti u različitim aspektima poslovanja, zaposleni i menadžment mogu poboljšati svoje najbolje prakse i povećati prihod.

Poboljšanje konkurentske prednosti

Poboljšanjem infrastrukture vašeg poslovanja, poboljšavate prednost koju imate na tržištu. Najbolji način da to učinite je da unaprijed planirate karakteristike i funkcionalnosti koje će vaš novi sistem trebati da učini vašu kompaniju jačom. Uključite se u ono u čemu ste dobri i pronađite dijelove poslovanja koje možete poboljšati i radite na tome. Karakteristike i funkcionalnosti softvera koji odaberete trebale bi odražavati potrebe i poboljšati vaše faktore diferencijacije.

Povećana agilnost

Sa povećanjem automatizacije i poboljšanom produktivnošću dolazi i do veće agilnosti. Samo u razvoju digitalne strategije kompanije mogu zaista postati agilne unutar projekata i operativnih područja. Rješavanje upotrebe digitalnih tehnologija koje obavljaju težak zadatak u vašim procesima osigurava da timovi u cijeloj vašoj organizaciji postanu agilni. Ovo ubrzava rezultate, informacije, izvještavanje i donošenje odluka.

Sve gore navedene prednosti digitalizacije su vrijedne jer čine poziciju vaše kompanije na određenom tržištu jačom.

Imate dodatnih pitanja o digitalnoj transformaciji ili  implementaciji softvera? Slobodno nas kontaktirajte kako bismo razgovarali o vašim inicijativama za upravljanje promjenama. Rado ćemo vam pomoći!

Kontaktirati nas možete putem e-maila [email protected] ili pozivom na broj 033/774-873.