Forspace Solutions
Forspace Solutions

Vijest

Zašto je poslovni program baziran na web-u pravi izbor?

Cloud bazirane aplikacije značajno su napredovale u posljednjih nekoliko godina i koriste se sve više jer omogućavaju kompanijama u različitim industrijama da kreiraju, uređuju, pristupaju i dijele ključne poslovne podatke. Kako kompanije napreduju, poslovanje u oblaku postaje dominantan igrač za poslovne podatke u smislu veće sigurnosti, brže implementacije i nadogradnje te smanjenja ukupnih troškova. Sve više i više kompanija svoj ERP sistem prebacuju u cloud, a u nastavku saznajte zašto je to tako.

Niži troškovi postavljanja i implementacije

ERP sistemi bazirani na cloud-u imaju niske troškove implementacije za razliku od tradicionalnog, hostovanog modela. Lokalna implementacija obično zahtijeva značajna ulaganja u hardver i stručno osoblje. Uz softver baziran na cloud-u, hosting van lokacije i stručnost provajdera eliminišu potrebu za dodatnim hardverom ili osobljem. Smanjenje ukupnog troška je prvi i ključni razlog zašto kompanije prelaze na cloud baziran ERP.

Fleksibilno skladištenje podataka

Dodatni hardver je potrebno kupiti kada su serveri na licu mjesta popunjeni. Uz cloud baziran ERP, kompanije mogu brzo povećati ili smanjiti prostor za skladištenje po potrebi.

Jednostavnije sigurnosno kopiranje i vraćanje podataka

Lokalni ERP podrazumijeva složen proces sigurnosnog kopiranja podataka i obično zahtijeva plan održavanja u SQL serveru, plus druge proizvode/usluge. Uz ERP baziran na cloud-u, redovna sigurnosna kopija sistema se pravi svakodnevno i dostupna je korisnicima, uz mogućnost kreiranja sigurnosnih kopija korisnika.

Povećana sigurnost i skalabilnost

Lokalna okruženja su obično manje bezbijedna i zahtjevaju skupo dodatno praćenje i namjenskog IT administratora. Data centri u vlasništvu Forspace-a su sigurni, certifikovani i usklađeni s međunarodnim standardima.

Skalabilnost je najveći problem sa lokalnim ERP sistemima jer su povezani sa postojećim hardverskim mogućnostima preduzeća. ERP sistemi bazirani na cloud-u nude opcije skalabilnosti, kao što je dodavanje novih licenci i više korisnika kada kompanija zapošljava nove zaposlenike. Osim toga, oni pružaju dodatni prostor za skladištenje i pružaju mogućnosti za smještaj novih proizvodnih procesa i postrojenja.

Zajednička platforma podataka

ERP sistemi u cloud-u pružaju zajedničku platformu na kojoj različiti odjeli, uključujući proizvodnju, prodaju, marketing, finansije i računovodstvo, upravljanje odnosima s kupcima i odjele za odnose s dobavljačima, mogu dijeliti ključne podatke bilo gdje, bilo kada i na bilo kojem uređaju. Osim toga, lokalna rješenja je obično teže integrisati s drugim aplikacijama nego rješenja bazirana na cloud-u.