Forspace Solutions
Forspace Solutions

Vijest

Znakovi da je Vašem poslovanju potrebno naprednije softversko rješenje

Većina kompanija implementacijom ERP softvera nastoji poboljšati ukupne performanse. U mnogim slučajevima, izvorni pokretač koji dovodi do kupovine ERP softvera, odnosno, zamjene starog za novi, jeste cilj pojednostavljenja poslovnih procesa radi održive konkurentske prednosti. Nerijetko, implementacije ERP softvera bivaju neuspješne. Umjesto da donesu smanjenje troškova, poslovnu agilnost i poboljšanje performansi, loši ERP sistemi stvaraju složenost, udvostručavanje napora, a u najgorem slučaju loš kvalitet i korisničku uslugu, te opasan nedostatak uvida u poslovanje koji može kompaniju odvesti u propast. Dešava se da implementirani ERP sistemi ne idu u korak s promjenama. Proizvodni sektor suočava se s konstantno promjenjivim poslovnim procesima, podacima i zahtjevima koji čine gotovo nemogućim tipičan, nefleksibilan ERP sistem da bude u korak sa onim što je poslovanju zaista potrebno. U nastavku donosimo nekoliko znakova upozorenja koji vam govore da je poslovanje vaše kompanije ugroženo jer ERP softver ne funkcioniše kako bi zaista trebao ili jer mu nedostaju pravovremene nadogradnje.

  • Vaš ERP sistem ne integriše poslovne podatke važne za ostvarenje definisane misije. Vaši podaci su „zaključani“ u vašem zastarjelom ERP sistemu i teško im je pristupiti. Zbog toga, ne možete analizirati podatke potrebne za donošenje odluka. Informacije i podaci u sistemu „ne cirkulišu“ kroz odjele, već su u njima zarobljeni i postoje neovisno jedni o drugima. To povećava složenost i udvostručava napore s različitim verzijama istine, što ugrožava kvalitet, pouzdanost i dostupnost vitalnih informacija. Bez transparentnosti cijelog vašeg poslovnog softvera i besprijekorne strukture koja povezuje sve funkcije izvještavanja i odjele vašeg softvera, ne možete prikupiti sve ključne informacije koje su vašem poslu potrebne za uspjeh.
  • Svaka promjena u sistemu je skupa i predstavlja dugotrajan proces. Dobavljač softvera ne pruža vam nadogradnje softvera koje su vam neophodne. Također, održavanja softvera su isuviše skupa za takav zastario softver koji ne donosi nikakve novitete, a što bi vas moglo koštati gubitka konkurentske prednosti. Zaglavljeni ste između nefunkcionalnog softvera koji ne donosi poboljšanja i vrtoglavih troškova.
  • Nadogradnje ERP softvera ometaju poslovanje. Već smo primijetili da nadogradnje prodavača softvera obično izlaze u prosjeku svakih 12-24 mjeseca. Često zahtijevaju ažuriranje operativnog sistema, sistema za upravljanje bazama podataka, prostora na disku, hardvera itd,.. Nadogradnjama je potrebno vrijeme za planiranje i izvršavanje. U nevolji ste ako neko vrijeme morate zanemariti svoje poslovanje da bi se vaš softver nadogradio. Uz to, nadogradnje softvera vrlo često ne donose ono što je vašem poslovanju zaista potrebno. Ukoliko, i nakon nadogradnje softvera, softver ne nudi one postavke koje su vama i vašem poslovanju neophodne za rast, vrijeme je za promjene.
  • Ne možete pristupiti svom poslovnom softveru dok putujete na poslovni sastanak? To znači da vaš poslovni softver ne omogućava pristup podacima u pokretu. Isuviše je očigledno da posao ne staje dok putujete. Pametni telefoni pomažu vam da ostanete u kontaktu, ali ako vaš ERP softver nema pristup putem mobilne aplikacije, nemate sreće. Bežična povezivanja su posvuda, ali ipak ste ograničeni jer ne možete ostati u kontaktu s poslovnim aktivnostima. Vaši klijenti nisu svi na jednom mjestu, a to znači da ni vi niste uvijek na jednom mjestu. Imperativ je da možete pristupiti podacima pritiskom na dugme tokom putovanja. Pametni telefoni polovica su rješenja, ali ako vaš ERP dobavljač ne nudi povezanu aplikaciju koja vam omogućuje da vidite sve svoje podatke u stvarnom vremenu, nećete dobiti potpunu sliku o svom poslu kada vam zatreba.
  • Novim zaposlenicima je potrebno previše vremena da se nauče koristiti sistem jer je isuviše komplikovan. Mnoge starije ERP sisteme je teško naučiti, a radnicima se lahko digne pritisak kada im se kaže da „pritisnu F1 da se raspitaju“ ili „pritisnu Enter da prihvate“. Ako ste često u potrazi za zaposlenima a vaše poslovanje trpi zbog spore adaptacije, gubite novac dok novi ljudi uče prečice za pokretanje i zatvaranje sistema.

Forspace ERP softver sveobuhvatno je poslovno rješenje koje je svoju primjenu našlo u različitim industrijama i poslovnim djelatnostima. Odatle i potreba da se Forspace stalno ažurira, nadograđuje i unaprijeđuje, kako bi svojim korisnicima omogućio zadovoljstvo korištenja i kvalitetnu pomoć pri rješavanju poslovnih zadataka. Kako bi osigurali nesmetano i uspješno obavljanje poslovnih aktivnosti, birajte Forspace. U svakoj smo fazi sa svojim klijentima, i naš posao ne prestaje sve dok koristite naše usluge. Poboljšanje Vašeg poslovanja je ono čemu svakodnevno težimo, jer: Mi ne radimo za Vas. Mi radimo sa Vama!